Primaria Giurgiu a semnat ieri, la Ruse, un memorandum cu Academia Bulgara de Stiinte

Primaria Giurgiu a semnat ieri, la Ruse, un memorandum cu Academia Bulgara de Stiinte

Primarul Nicolae Barbu a fost prezent ieri, 13 mai, la Ruse, la sediul Universității “Angel Kanchev”, acolo unde a semnat un memorandum de colaborare cu Academia Bulgară de Științe, prezidată de Acad. Stefan Vodenicharov. Academia Bulgară de Ştiinţe din Sofia, în colaborare cu Universitatea “Angel Kanchev” din Ruse, a creat un centru academic regional pentru colaborarea transfrontalieră în Euroregiunea Ruse-Giurgiu, în vederea punerii în practică a realizărilor ştiinţifice şi pentru schimbul de informaţii privind realizări ştiinţifice, cercetări ce privesc dezvoltarea Euroregiunii Ruse-Giurgiu.
Evenimentul de semnare a acestui memorandum a făcut parte din cadrul unei acțiuni mai ample derulate ieri la Ruse, respectiv un seminar pe tema “Economie verde și afaceri industriale” susținut cu ocazia aniversării a 145 de ani de existență a Academiei Bulgare de Științe, în cadrul Kaneff Centre, incinta modernă a Universității.
Grație semnării acestui memorandum, municipalitatea giurgiuveană poate dezvolta proiecte și susține inițiative ale Academiei Bulgare, fiind un pas important în viitoarea colaborare cu această prestigioasă instituție educativă din Bulgaria.
La întâlnirea de ieri au fost prezenți și prefectul districtului Ruse, Vensislav Kalchev și directorul Asociației Euroregiunea “Danubius”, Lili Ganceva.

Ultima modificare: 14.05.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Elevi de gimnaziu din municipiu şi-au măsurat cunoştinţele în cadrul unui concurs de cultură generală

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.